WordPress säkerhetstips

WordPress säkerhetstips

Bigshrimp Webbyrå jobbar enbart med publiceringsverktyget WordPress och då det blivit ett väldigt populärt open source system så kräver det stor kunskap och erfarenhet av oss som webbyrå. Med ett så populärt verktyg så kräver det givetvis att det hålls uppdaterat för att täcka till de kryphål som upptäckts. Detta är en stor fördel med WordPress för det finns många som utvecklar och förbättrar och täpper till alla dessa hål.

Alla installationer är tyvärr inte så säkra som de borde vara har vi upptäckt. Det är många som tyvärr glömmer av att uppdatera sitt tema eller de plugins som man använder och detta skapar då givetvis stora säkerhetsrisker med hemsidan.

Lite att tänka på för att öka säkerheten i WordPress:

 • Se till att ha WordPress uppdaterat
 • Se till att ha plugins uppdaterade
 • Ändra tabellprefix wp_ för databasen till något unikt
 • Använd bara plugins med bra betyg
 • Ha bara ett tema installerat och aktiverat
 • Ändra användare med id 1 i databasen
 • Ha unika användarnamn
 • Använd säkra lösenord
 • Kontrollera secret-keys i wp-config
 • Inaktivera möjligheten att redigera filer
 • Ändra namnet på wp-content mappen
 • Köp ett tema om du ska använda det
 • Gör backuper kontinuerligt
 • Installera säkerhets-plugin

Detta är våra grundläggande tips för ökad säkerhet i en WordPress-installation, men det finns mycket annat man kan göra också.

Uppdatering 2019-07-05

 • Att välja rätt webbhotell som är anpassat för din WordPress installation är verkligen en prioritering man ska tänka över extra noga. Samtidigt om man väljer rätt webbhotell så kan man öka sin säkerhet och slippa installera onödiga säkerhets-plugin som drar ner hastigheten på din webbplats.