WordPress till din webbplats

WordPress till din webbplats

Sedan 2003 när WordPress startade sin resa var det ett verktyg enbart för bloggare och det totala användarantalet kunde räknas på händer och fötter, men det har idag blivit en av världens största publiceringsverktyg för både bloggare och större företagswebbplatser.

Varför ska du då välja detta publiceringsverktyget till din webbplats eller webbutik? Jo, listan kan göras väldigt lång, men här tar vi upp de viktigaste punkterna vi tycker.

  • Obehindrad utvecklingspotential
  • Google listar din webbplats bättre på ett enkelt sätt
  • Enkelt att starta en webbutik eller blogg
  • Väldigt användarvänligt
  • Med Open Source får du större frihet
  • Många som använder och det utvecklas hela tiden

Obehindrad utvecklingspotential

Som tidigare sagt är WordPress öppen källkod (Open Source). Detta innebär att du fritt får använda koden till det du vill göra. Om du med andra ord väljer WordPress till din webbplats har du all möjligheter att göra den precis som du vill ha den. Eftersom WordPress är såpass populärt finns det mängder med duktiga utvecklare som hela tiden gör systemet bättre och bättre, utvecklar nya funktioner som just du kanske är ute efter. Då finns dessa funktioner eller plugins som det kallas tillgängliga för dig. Skulle det du söker inte finnas finns det stora möjligheter ändå att utveckla det.

Google listar din webbplats bättre på ett enkelt sätt

Som ni troligen redan vet är det av största vikt att synas för att finnas. Om du inte marknadsför din webbplats eller webbutik får du inga besökare och blivande kunder. Google som är den viktigaste marknadsföringskanalen ger din webbplats bättre placeringar när du använder WordPress. Lite på grund av den smarta uppbyggnaden WordPress har i grunden, och bra automatiska funktioner. Givetvis går det även förbättra sin webbplats med Yoast SEO plugin som vi nämnt på vår webbplats tidigare. Eftersom WordPress i från grunden var tänkt som ett bloggverktyg är det perfekt för detta då det skapar en kanal till din webbplats.

Enkelt att starta en webbutik eller blogg

Med WordPress som grund har du som sagt stora valmöjligheter. Har du en webbplats sen tidigare och kommit på att du vill starta en webbutik, inga problem. När Bigshrimp tar fram en webbutik använder vi WooCommerce som är ett plugin man installerar på sin WordPress webbplats. Med detta kan vi skapa professionella webbutiker på ett enkelt sätt för både dig som kund och för oss som webbutvecklare.

Med en blogg på din webbplats som är väl lämpat med WordPress skapar du trovärdighet till dina kunder, din webbplats hålls levande och du skapar en kanal för kommunikation som gynnar dig på Google.

Väldigt användarvänligt

Om du använt Microsoft Word, vilket jag gissar på att du har så är det ungefär likadant och det är enkelt att lära sig det grundläggande som behövs. WordPress som CMS Content Management System, finns där för att du ska slippa behöva lära dig att koda för att uppdatera din webbplats. Du slipper vänta på personal som kan sköta det. Du kan till och med lära ut till flera personer som kan sköta skrivandet för att få enklare uppdatering på webbplatsen.

Med Open Source får du större frihet

Med öppen källkod och WordPress har du en trygghet i att du äger din webbplats helt själv, ingen kan säga till om något utan det är du som har kontrollen. Med frekventa uppdateringar som är gratis är du säker på att du alltid har en webbplats med senaste kodningen och som är säker.

Arbeta var du vill, på vilken dator som helst som har internetuppkoppling. Med WordPress behövs inga extra program, det är helt onlinebaserat. Du kan till och med uppdatera din webbplats i mobilen eller i surfplattan om du vill.

På webben finns det mängder med olika teman för hur du vill att din webbplats ska se ut. Många är gratis och många andra kostar en slant. Vi rekommenderar alltid om man ska använda ett tema så ska man köpa ett. Det är oftast mer säkert och mer jobb är nedlagt på att utveckla det.

Många som använder och det utvecklas hela tiden

Om du väljer att bygga din webbplats själv med WordPress så finns det mängder av personer som kan hjälpa dig på forum de byggt upp. Väljer du WordPress har du gjort ett klokt val då det används på miljoner av webbplatser i världen.

Vår webbyrå älskar WordPress och vi hoppas iallafall att du blivit lite små kär i det. #ilovewp

Läs mer om våra säkerhetstips till WordPress