Förbättrad SEO med HTTPS

Förbättrad SEO med HTTPS

Google började prata redan under 2016 om att de kommer ta hänsyn till HTTPS för en webbplats i sina algoritmer. Detta var startskottet för krypterade webbplatsers framfart och kommer således fortsätta.

Google prioriterar ner okrypterade webbplatser

Webbplatser som inte kommer att vara krypterade med https kommer få besökarnas påverkan negativt då de troligen kommer bli mindre sannolikt att de klickar på denna webbplats i träfflistorna.

HTTPS?

Hypetext Transfer Protocol Secure som det betyder och är ett krypterings protokoll för all data som transporteras mellan webbplatsen och webbläsaren. HTTPS använder tekniken SSL som innebär att varje sida har en nyckel för att kryptera kommunikationen så att ingen kan avlyssna data som skickas. Inloggningsuppgifter, betalningar och lösenord kan vara några saker man vill skydda.