Förbättra din webbplats och öka din försäljning

Förbättra din webbplats och öka din försäljning

Att finna nya sätt att generera mer försäljning via din webbplats är alltid hög prioritet för dig som företagsägare. En väldesignad webbplats gör det möjligt att bygga upp förtroende hos din målgrupp samtidigt som du kan öka ditt resultat. Men att försöka skapa en väldesignad sida på egen hand är ofta en omöjlig uppgift om du inte har erfarenhet av webbutveckling och webbdesign.

Här är några sätt som en webbdesigner kan ändra din webbplats för att förbättra upplevelsen för din målgrupp och med största sannolikhet öka din försäljning.

1) Optimera webbplatsens hastighet

Ett av de största hindren för att få mer försäljning online är en långsam webbplats. Den optimala hastigheten för att ladda en webbplats är tre sekunder eller snabbare. Sannolikheten att en besökare lämnar din webbplats ökar för varje sekund som går. Att arbeta med ett webbdesignföretag är ett bra sätt att optimera hastigheten på din webbplats. Dessa kan förbättra hastigheten på din webbplats på många sätt, som genom att komprimera filer, minska HTTP-förfrågningar och minska bildstorlekar.

2) Förbättra navigeringen

En webbplats som är svårt att navigera är ett stort problem för alla som försöker sälja produkter. Trasiga länkar eller röriga sidor kommer att frustrera dina besökare och göra det nästan omöjligt för dig att behålla dem på din webbplats. Att alltid kontrollera varje länk för att säkerställa att den fungerar och att skapa en ren webbplats är viktigt för att minska din avvisningsfrekvens. Att använda ett webbdesignföretag är ett utmärkt alternativ för att inspektera hela din webbplats och för att minimera röran.

3) Använd kvalitetsfoton

Ett annat sätt att öka försäljningen på din webbplats är att använda bilder av hög kvalitet. Att använda interna foton av dina produkter är ett bra sätt att fånga uppmärksamheten hos en potentiell kund. Stockphoto.com och Unsplash är två alternativ om du inte har tid att skapa dina egna foton. En webbdesigner kommer att optimera dessa foton för mobila och stationära användare för att säkerställa att dina bilder alltid ser bra ut på alla enheter.

4) Fokus på mobilanvändare

De allra flesta köp online sker på en mobil enhet. Att ta sig tid att optimera webbplatsen för mobila enheter är avgörande för att förbättra användarupplevelsen. Några exempel på att optimera en webbplats för mobilanvändare är att ändra storlek på dina bilder, använda webbcache och välja ett pålitligt webbhotell. Att testa din webbplats regelbundet är ett bra sätt att förbli proaktiv för att säkerställa att din webbplats alltid laddas snabbt.

5) Visa ”socialt bevis”

Att skapa en sida för att visa ”sociala bevis” är viktigt för alla som säljer produkter på internet. En kundrekommendations- och recensionssida är ett utmärkt sätt att öka förtroendet hos potentiella köpare. Att be dina kunder att ge feedback om ditt företag samtidigt som du får deras tillåtelse att använda deras namn och foto kan spela en nyckelroll för att du ska kunna bygga upp förtroende hos din publik. Du kan också bygga socialt bevis genom att skapa en “bästsäljare”-sektion på din webbplats som lyfter fram dina mest populära produkter.

Avslutande tankar

En webbplats gör ofta ett kraftfullt första intryck för varje ny besökare. Att anlita en webbdesigner är en fantastisk investering för att säkerställa att din webbplats ser bra ut och att den är lätt att navigera oavsettvilken enhet som används. En webbdesigner kommer att samarbeta med dig för att skapa en webbplats som bäst möter dina behov samtidigt som de hjälper dig och ditt företag att växa. Onlineshopping kommer att fortsätta bli mer populärt och därför är en väldesignad webbsida en nödvändighet för företagare inom en lång rad branscher.