Vad är Webb 3.0 och hur kan det gynna mitt företag?

Vad är Webb 3.0 och hur kan det gynna mitt företag?

Webb 3.0 är den nya gränsen för Internet. Det är en uppgradering från traditionella webbplatser, vilka nu kallas Webb 1.0 och Webb 2.0. Den första webben hade statiskt innehåll, som kunde nås via HTTP-webbplatser (Hypertext Transfer Protocol). Den andra webben var dynamiska och interaktiva webbplatser med innehållshanteringssystem (Content Management Systems, CMS). Webb 3.0 tar allt vi känner till om Internet till en helt ny nivå. För närvarande är webbplatser mestadels centraliserade, vilket innebär att de endast är tillgängliga via tjänster från tredje part såsom Google Sök eller Facebook. Med Webb 3.0 blir decentralisering en norm, där användare har äganderätt till sina data och får tillgång till dem direkt utan involverade mellanhänder i processen.

Hur fungerar Webb 3.0?

Webb 3.0 är ett decentraliserat Internet som tillåter användare att vara värd och distribuera innehåll på sina egna villkor. Denna arkitektur möjliggör en säkrare och öppnare användarupplevelse, eftersom systemet fungerar utan mellanhand. Så vad betyder det för ditt företag? En öppnare och säkrare miljö innebär att användarna kommer att vara mer benägna att spendera sin tid och sina pengar på dina produkter och tjänster. Ökat förtroende för blockkedjesystemet innebär också att användarna kommer att känna sig bekvämare med att göra transaktioner på nätet, vilket också kommer att driva på försäljningen. En till fördel med detta decentraliserade system är möjligheten att skapa en ny app eller produkt ovanpå det. Den decentraliserade webben är byggd för att hantera appar och handel, vilket innebär att du kommer att kunna få igång dina idéer snabbt och effektivt.

Hur kommer Webb 3.0 att gynna företag?

Som nämnts, kommer den decentraliserade webben att göra det lättare att bygga saker, såsom decentraliserade marknadsplatser ovanpå den. Emellertid har du som ägare full kontroll , med decentraliserade marknadsplatser, över ditt eget lager. Du kommer inte att behöva investera i din egen marknadsplats från noll, om den redan är tillgänglig på detta nya Internet.

Om du exempelvis skulle starta en ny verksamhet inom badklädesindustrin skulle du förmodligen börja med en Google-sökning, koppla in söktermen och upptäcka att det finns cirka 7 800 000 resultat för badkläder. Föreställ dig nu om badklädesindustrin var decentraliserad. Starta med en sökning på den decentraliserade badklädesmarknaden, som skulle vara skräddarsydd för din bransch. Den decentraliserade marknaden för badkläder skulle sannolikt bara visa badklädeshandlare som finns i ditt eget område. Ännu viktigare är, att den decentraliserade badklädesmarknaden redan skulle ha en stor följarskara med konsumenter.

I framtiden kommer blockkedjan och artificiell intelligens att vara något som skapar ett decentraliserat Internet, som är säkrare och användarvänligare. Detta decentraliserade Internet kommer att drivas på smarta avtal som underlättas av blockkedjetekniken. Smarta avtal är den digitala versionen av ett avtal som kommer att utföras av sig självt, när alla villkor har uppfyllts. Tack vare AI har smarta avtal visat sig ha en noggrannhet på 98 %. Denna avancerade teknik kommer att säkerställa att alla transaktioner sker smidigt. De kan inte ändras eller manipuleras, vilket säkerställer att endast de rätta personerna delges den korrekta informationen.

Appar och smarta avtal som körs på blockkedjan

Appar körs för närvarande på centraliserade servrar, som kostar mycket pengar att underhålla. Den decentraliserade webben är värd för appar och smarta avtal på blockkedjan. Detta gör din app billigare och säkrare. Tack vare den decentraliserade webben, kommer din app att ha blockkedjan som värd. Detta betyder att du inte behöver spendera pengar på dyra servrar. Den decentraliserade webben kommer också att skydda din app genom att använda blockkedjans krypteringsteknik. Detta kommer att göra din app inte går att hacka och kommer att skydda användarnas data.

Slutsats

Webben har vuxit exponentiellt och vi är spända på att se vad som kommer härnäst. Webb 3.0 är en stor uppgradering från traditionella webbplatser, som kommer att förändra hur vi gör affärer på nätet. Med ett decentraliserat Internet som är säkrare och öppnare kommer användarna att känna sig mer bekväma med att spendera sin tid och pengar på nätet. De kommer även att känna sig säkrare när de gör transaktioner, vilket kommer att öka försäljningen för företagen. Detta decentraliserade Internet gör det också möjligt för företag att skapa decentraliserade marknadsplatser och appar. Detta kommer att göra det lättare för företagen att få igång sina produkter och företag.